De eenvoudige gids voor UML-Deploymentdiagrammen

Deploymentdiagrammen worden gebruikt om de hardwareprocessoren/ knooppunten/apparaten van een systeem te visualiseren, de links van de communicatie tussen hen en de plaatsing van softwarebestanden op die hardware.

In deze UML-implementatiediagram tutorial gaan we in op wat een implementatiediagram is, de notaties van de implementatiediagrammen en hoe er een te tekenen. U kunt een van de bewerkbare inzetschema’s gebruiken om meteen te beginnen.

Als u implementeert in de cloud, kunt u UML helemaal overslaan en iets als onze AWS-architectuursjablonen gebruiken om hetzelfde doel te bereiken

Wat is Deploymentdiagram

Een deploymentdiagram is een UML-diagramtype dat de uitvoeringsarchitectuur van een systeem laat zien, inclusief knooppunten zoals hardware- of software-uitvoeromgevingen, en de middleware die deze verbindt.

Deploymentdiagrammen worden meestal gebruikt om de fysieke hardware en software van een systeem te visualiseren. Met behulp van het systeem kunt u begrijpen hoe het systeem fysiek wordt ingezet op de hardware.

Deploymentdiagrammen helpen bij het modelleren van de hardwaretopologie van een systeem in vergelijking met andere UML-diagramtypen, die meestal de logische componenten van een systeem schetsen.

Deploymentdiagram Notaties

Om een deploymentdiagram te kunnen tekenen, moet u eerst vertrouwd raken met de volgende deploymentdiagramnotaties en deploymentdiagram-elementen.

Knooppunten

Node - deployment diagram notations

Een node, weergegeven als een kubus, is een fysieke entiteit die een of meer componenten, subsystemen of uitvoerbare bestanden uitvoert. Een knooppunt kan een hard- of software-element zijn.

Artifacten

Artefacten - deployment diagram notaties

Artefacten zijn concrete elementen die worden veroorzaakt door een ontwikkelingsproces. Voorbeelden van artefacten zijn bibliotheken, archieven, configuratiebestanden, uitvoerbare bestanden enz.

Communicatievereniging

Communicatietraject - notaties van de inzetschema's

Dit wordt weergegeven door een vaste lijn tussen twee knooppunten. Het toont het pad van de communicatie tussen de knooppunten.

Apparaten

Apparaat

Een apparaat is een knooppunt dat wordt gebruikt om een fysieke rekenhulpbron in een systeem weer te geven. Een voorbeeld van een apparaat is een applicatieserver.

Deployment Specificaties

Deploymentspecificatie

Deploymentspecificaties is een configuratiebestand, zoals een tekstbestand of een XML-document. Het beschrijft hoe een artefact wordt ingezet op een knooppunt.

Hoe u een deploymentdiagrammen tekent

Volg de onderstaande eenvoudige stappen om een deploymentdiagram te tekenen. U kunt de onderstaande deploymentdiagramvoorbeelden gebruiken om een voorsprong te krijgen of u kunt onze UML-diagramtool gebruiken om vanaf het begin te beginnen.

Stap 1: Identificeer het doel van uw deploymentdiagram. En om dit te doen, moet je de knooppunten en apparaten binnen het systeem die je visualiseert met het diagram identificeren.

Stap 2: Zoek de relaties tussen de knooppunten en de apparaten. Zodra u weet hoe ze verbonden zijn, gaat u over tot het toevoegen van de communicatie-associaties aan het schema.

Stap 3: Identificeer welke andere elementen zoals componenten, actieve objecten u moet toevoegen om het diagram te vervolledigen.

Stap 4: Voeg indien nodig afhankelijkheden tussen componenten en objecten toe.

Deploymentdiagram Voorbeelden

Deploymentdiagram voor online winkelsysteem

 Inzetbaarheidsdiagram voor het Online Winkelsysteem

Deploymentdiagram voor online winkelsysteem (Klik op het sjabloon om online te bewerken)

Inzetbaarheidsdiagram voor het bibliotheekbeheersysteem

Inzetbaarheidsdiagram voor het bibliotheekbeheersysteem

Deploymentdiagram voor bibliotheekbeheersysteem (Klik op het sjabloon om online te bewerken)

Deoploymentdiagram voor het Ziekenhuisbeheersysteem

Inzetbaarheidsdiagram voor het Ziekenhuisbeheersysteem

Deoploymentdiagram voor het Ziekenhuisbeheersysteem (Klik op het sjabloon om online te bewerken)

Deoploymentdiagram voor het hotelbeheersysteem

Inzetbaarheidsdiagram voor het hotelbeheersysteem

Deoploymentdiagram voor het hotelbeheersysteem (Klik op het sjabloon om online te bewerken)

Deel het Deploymentdiagram Tutorial

In deze handleiding over deploymentdiagram, hebben we alles behandeld wat u moet weten – van wat een deploymentdiagram is tot deploymentdiagram-elementen – om zelf een deploymentdiagram te kunnen tekenen. Gebruik onze UML-diagramtool voor krachtige functies die het tekenen van UML-diagrammen eenvoudiger maken.

Vorige week hebben we een uitgebreide tutorial over componentdiagrammen gepubliceerd en als je die gemist hebt, bekijk die dan hieronder met onze andere UML-diagramtutorials.

De eenvoudige gids voor Componentdiagrammen

De eenvoudige gids voor Activiteitendiagrammen

De eenvoudige gids voor Klassendiagrammen

De ultieme gids voor handleidingen voor Sequentiediagram

En vergeet niet uw gedachten achter te laten in het commentaargedeelte hieronder.

Laat een reactie achter

*
*

drie × 2 =

Terug naar boven