Ultieme stroomdiagram tutorial (volledige stroomdiagram handleiding met voorbeelden)

Dus je wilt stroomdiagram’s leren? Nou, deze stroomdiagram tutorial leert je alles wat je moet weten. Het zal de geschiedenis van stroomdiagrammen, stroomdiagrammen symbolen, hoe stroomdiagrammen te maken, stroomdiagram best practices en we hebben ook een sectie opgenomen om veelgestelde vragen over stroomdiagrammen te beantwoorden. Het beste is dat u onze Stroomdiagram software kunt gebruiken om ze te tekenen.

Creately heeft al een aantal echt geweldige artikelen die betrekking hebben op verschillende dingen met betrekking tot stroomdiagrammen, zoals de betekenis van stroomdiagram symbolen, hoe je zwembanen te gebruiken in stroomdiagrammen, stroomdiagram beste praktijken, casestudy’s, en nog veel meer. Deze blogpost zal eenvoudigweg al die informatie verzamelen en op een logische manier presenteren. Ik heb links naar verschillende secties toegevoegd om het navigeren te vergemakkelijken. Klik op de relevante link om snel de relevante sectie te lezen.

Geschiedenis van Stroomdiagrammen

Frank Gilberth introduceerde in 1921 stroomdiagram’s, die in het begin “proces stroomdiagram” werden genoemd. Allan H. Mogensen wordt gecrediteerd met het trainen van zakenmensen in het gebruik van stroomdiagram’s. Wikipedia heeft een grote samenvatting van de geschiedenis van stroomdiagrammen, lees meer in wiki sectie.

Stroomdiagram Symbolen Betekenis

Stroomdiagram Symbolen in het stroomdiagram en hun betekenis
Stroomdiagram Symbolen

Wat zijn dan de verschillende symbolen die in een stroomdiagrammen worden gebruikt? De meeste mensen zijn zich alleen bewust van basissymbolen zoals processen en beslissingsblokken. Maar er zijn nog veel meer symbolen om je stroomdiagrammen zinvoller te maken. De bovenstaande afbeelding toont alle standaard stroomdiagrammen.

Het meest gebruikte symbool in een stroomdiagrammen is de rechthoek. Een rechthoek vertegenwoordigt een proces, operatie of een taak. Het volgende meest voorkomende symbool is de diamant die wordt gebruikt om een beslissing weer te geven.

Er zijn vele andere stroomdiagramen symbolen zoals Sequential access storage, Direct data, Manual input, etc. Kijk op de pagina met stroomdiagrammen voor een gedetailleerde uitleg van de verschillende symbolen.

Hoewel dit de standaardsymbolen zijn die in de meeste stroomdiagram software beschikbaar zijn, gebruiken sommige mensen verschillende vormen voor verschillende betekenissen. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is het gebruik van cirkels om begin en einde aan te geven. De voorbeelden in deze stroomdiagram tutorial houden vast aan de standaard symbolen.

Hoe een stroomdiagram te tekenen

Hoe teken je een stroomdiagram? Nou, onze Stroomdiagram tool is een goede plek om te beginnen. Maar voordat u de tool direct gebruikt, kunt u eerst wat basiskennis opdoen.

Er zijn vier hoofdtypen stroomdiagram’s. Document stroomdiagram, Systeem stroomdiagram , gegevens stroomdiagram en programma stroomdiagram. Niet iedereen is het eens met deze categorisering, maar de kernprincipes van het tekenen van een stroomdiagram blijven hetzelfde. U moet een paar dingen in overweging nemen bij het tekenen van een stroomdiagram. Bekijk 6 nuttige tips voor het tekenen van Stroomdiagram voordat u begint.

Als u met veel verantwoordelijken een stroomdiagram tekent, kunt u deze groeperen met behulp van zwembanen. Zwemlanen zijn een krachtige techniek om de leesbaarheid van uw stroomdiagram te vergroten, dus u moet ze gebruiken in overeenstemming met de situatie. Lees het gebruik van zwembanen in stroomdiagram’s om meer te weten te komen over het proces.

Stroomschema’s en voorbeelden

Hoewel u kunt beginnen met het tekenen van stroomdiagram’s door te krassen is het veel gemakkelijker om sjablonen te gebruiken. Ze helpen u om fouten te verminderen en herinneren u aan de best practices die u moet volgen. Als u een kant-en-klaar sjabloon wilt gebruiken, ga dan naar de sectie met stroomdiagrammen en klik op het stroomdiagram dat het beste bij u past. Klik op het gebruik bij sjabloon na de afbeelding en u bent klaar om uw stroomdiagram te tekenen.

Hieronder staan twee sjablonen uit honderden stroomdiagram sjablonen die beschikbaar zijn voor de gebruiker. Klik op een van hen om direct te beginnen met het tekenen van stroomdiagram’s.

Vergaderschema Sjabloon
Meeting Stroomdiagram -sjabloon (klik op de sjabloon om deze online te bewerken)
Aanvraagprocedure voor studenten
Aanmeldingsproces voor studenten (klik op de sjabloon om deze online te bewerken)

Stroomdiagram Beste Praktijken

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je stroomdiagram universeel geaccepteerd te krijgen. En er zijn dingen die je kunt doen om het ook voor anderen visueel aantrekkelijk te maken.

Als u van plan bent om uw Stroomdiagram te delen of als u hoopt om het te gebruiken een presentatie etc. dan is het verstandig om gebruik te maken van standaard symbolen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het de bedoeling is om informatie te geven op een gemakkelijk te begrijpen manier. Het is volkomen acceptabel om een alternatieve afbeelding te gebruiken in plaats van het symbool van het document, zolang het publiek het begrijpt.

De pijltjesstroom naar één kant houden, het gebruik van symbolen van dezelfde grootte, het benoemen van de beslissingsblokken, processen, pijlen, etc. zijn weinig dingen die je kunt doen om het beter te maken. In het hoofdstuk over veelgemaakte fouten worden de meeste van deze praktijken in detail behandeld.

Gemeenschappelijke fouten gemaakt bij het tekenen van stroomdiagrammen

In dit gedeelte worden de veelgemaakte fouten bij het tekenen van stroomdiagrammen belicht. Sommige van de dingen die hier worden genoemd zijn om het er beter uit te laten zien en om het begrijpelijker te maken, maar als je ze niet in je stroomdiagram hebt staan, maakt dat het niet verkeerd. Aangezien er twee berichten zijn die deze fouten diepgaand behandelen, zal ik ze vanuit deze Stroomdiagram tutorial aan de orde stellen.

15 fouten die je onbedoeld zou maken met stroomschema’s ( Deel 1 )

15 fouten die je onbedoeld zou maken met stroomschema’s ( Deel 2 )

Effectief gebruik van stroomdiagrammen-Casestudies

Een stroomdiagram tutorial is niet compleet zonder enkele casestudies. Hieronder vindt u drie casestudies en praktijkvoorbeelden van hoe stroomdiagram’s u kunnen helpen bij het nemen van beslissingen.

Veelgestelde vragen over het stroomdiagram

Het commentaargedeelte van dit artikel staat vol met vragen. Let op: ik zal geen stroomdiagram’s tekenen voor specifieke scenario’s. Hieronder heb ik enkele van de meest gestelde vragen beantwoord.

Q 01: Wat is een subproces in een stroomdiagram ?

Antwoord: Soms worden complexe processen opgesplitst in kleinere deelprocessen voor de duidelijkheid. Een stroomdiagram kan dus wijzen op een ander deelproces binnen de stroom. Het voorgedefinieerde processymbool wordt gebruikt om dergelijke subprocessen aan te geven.

Q 02: Hoe worden Stroomdiagram’s gebruikt in de computerprogrammering?

Antwoord: Een computerprogramma bestaat uit vele processen en stromen. Stroomdiagram’s worden gebruikt om de processen te visualiseren en begrijpelijk te maken voor niet-technische mensen. Ze worden ook gebruikt om algoritmen te visualiseren en pseudo-code te begrijpen die wordt gebruikt in de programmering.

Commentaar en feedback op de stroomdiagrammen Tutorial

Ik hoop dat deze stroomdiagram tutorial je zal helpen om met geweldige stroomdiagram te komen. Stroomdiagrammen zijn een geweldige manier om complexe processen op een eenvoudige manier te presenteren en ze worden overal ter wereld in vele industrieën gebruikt. Als u een vraag heeft over het tekenen van stroomdiagram’s of als u suggesties heeft om dit bericht te verbeteren, voel u dan vrij om dit te vermelden in de commentaarsectie.

Meer diagramhandleidingen

Leave a comment

*
*

six + nineteen =

Back to top